Vi har nöjet att presentera årets huvudtalare Gravity Goldberg

Huvudtalare är Gravity Goldberg, disputerad läsforskare från Teachers College, Columbia University i New York. Under föreläsningen Att utveckla självständiga läsare delar hon med sig av effektiva undervisningsstrategier för lärare. Gravity berättar hur du kan främja ett dynamiskt mindset, som väcker nyfikenhet och vetgirighet hos dina elever, hur du kan organisera ditt klassrum samt hur du på bästa sätt kan hjälpa eleverna att utvecklas till
aktiva och självständiga läsare.

I april utkommer boken Att utveckla självständiga läsare – dynamiskt mindset och undervisnings-strategier på Natur & Kultur, en forskningsbaserad praktisk och inspirerande handbok.

Gravity_Goldberg_huvudtalare_laskonferensen_2017

Jack_Werner_laskonferensen_2017

Jack Werner är journalist och författare.

Hösten 2014 fick han och kollegorna Linnéa Jonjons och Åsa Larsson Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare för sitt arbete med sajten Viralgranskaren, som har till uppgift att granska och analysera nyheter och internetfenomen som blir virala genom sociala medier. I dag skriver han en bok om hur felaktigheter, rykten, vandringssägner och bluffar sprids på nätet. Vid sidan av driver han en podd om spökhistorier för Sveriges Radio.


Britta_Jonsson_laskonferensen_natur_och_kultur_2017

Britt Johansson är mellan-stadielärare sedan 25 år i flerspråkiga Rinkeby. Hon är också utbildningsledare med huvud-saklig uppgift att stötta ett genrepedagogiskt arbetssätt och att knyta ihop genrepedagogik och lgr11.

Ingela_Korsell_laskonferensen_natur_och_kultur_2017

Ingela Korsell är författare och forskare i pedagogik med en bakgrund som grundskollärare. Hon har skapat serien PAX, ett magiskt urban fantasy-epos tillsammans med spännings-författaren Åsa Larsson. Idag forskar och undervisar hon om barns skriftspråkande (literacy) på Örebro universitet, och skriver barn- och ungdomsböcker.

Henrik_Jonsson_laskonferensen_natur_och_kultur_2017

Henrik Jonsson är illustratör och serietecknare och illustrerar PAX-böckerna. Han är utbildad på Kubert School i USA och har tecknat bland annat för kultklassade serieförlaget DC Comics i serier som Batman och Suicide Squad.